DOGODKI

SVETOVNI SPREJEM V LINZU

Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema se bo letos v Novi katedrali v  Linzu odvijal 15. decembra 2018. 

Odhod iz Slovenije bo v soboto, 15. decembra, v zgodnjih jutranjih urah, vrnitev pa pozno ponoči. Ogledali si bomo pomembnejše znamenitosti Linza, se naužili prazničnega duha in na slavnostnem sprejemu medse sprejeli plamen Luči miru iz Betlehema. Sprehodili se bomo skozi čarobno okrašen večerni Linz in se s pomočjo ekipe SkavtNet javili tudi v naše kraje, sredi poznih nočnih ur pa skupaj s plamenom priromali nazaj v Slovenijo. 

Slovensko odpravo bodo sestavljali člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. 

Vir: Wikipedia

 

REGIJSKI SPREJEMI LUČI MIRU IZ BETLEHEMA

Slovenski skavti adventni čas že vrsto let bogatimo s sporočilom Luči miru iz Betlehema. Tako bo tudi letos slovenska odprava v Linzu prižgala plamen Luči miru in ga prinesla v Slovenijo. Plamen, ki predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. Letošnje geslo povzema vzporednico med plamenom in mirom, ki je vzpostavljena v poslanici in jo izraža v obliki vabila. 

To sporočilo bomo po vrnitvi iz Linza 16. decembra najprej ponesli na regijske sprejeme Luči miru iz Betlehema v Litijo, Postojno in Prebold.  

Regijski sprejemi, 16. december 2018

LITIJA: Ob 16:00; sveta maša v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji

Vir: zupnija-litija.rkc.si


POSTOJNA: Ob 16.00; sveta maša v cerkvi sv. Štefana

Vir: kraji.eu

PREBOLD: Ob 17:30; sveta maša v cerkvi sv. Pavla v Preboldu


Vir: sl.wikipedia.org