Nosilci

Samo Slavec

To je Samo Slavec, rojen 15.1.2006. Samo je prijeten, prisrčen in skromen fant.  Je fant, ki je vedno za! Pri njemu cenimo, da resno in odgovorno pristopi do vsake naloge, ki se mu jo zada ali se je sam loti.

 

Hkrati ima tudi močan čut za drugega in vedno popazi na mlajše volčiče, ki se z njimi podruži. Vedno pristopi tudi do volčičev, ki se nekoliko ne ujamejo v skupino in jih tako motivira, da se imajo tudi oni fino. Tudi nam voditeljem med samimi srečanji je bil velikokrat v pomoč pri kakšnih manjših zadevah.

 

Nejc Marolt

Nejc je res skavt kot se šika. Pridružil se je volčičem sedaj pa je četrto leto v četi (kot podvodnik). Ne bi ga preveč opisoval, lahko pa podam nekaj primerov s katerimi nas je še posebej navdušil.

 

- Na poletni tabor poleg nožka, ki ga ima vedno sabo, vsako leto prinese tudi svojo šotorko ter sekirico.

 

- Na poletnem taboru sem kot njegov voditelj kazal akrobacijo z ognjenimi poi. Dva meseca za tem (na prehodih) je že znal nekaj figur ter veselo razlagal kako si je poje naredil sam.

 

Domen Sirk

Domen Sirk je skavt že 5 let. V vsem tem času je postal samozavesten, odgovoren in vedno pripravljen skavt. Je zagnan za kakršnokoli aktivnost in je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Domen je v lanskem skavtskem letu postal vodniki Volkov. Čeprav je imel na začetku težave z vodenjem voda, smo na koncu leta opazili velik napredek pri njem in tudi v njegovem vodu. Svojim volkom je dajal napotke pri postavljanju šotorov, pokazal jim je par trikov v kuhinji in pomagal vodu Veveric, ko so imele mokro netivo. Kot voditelj sem se lahko na njega in njegov vod zanesel. Voditeljema nama je najbolj ostalo v spominu njegovo dejanje na toboganu. Nihče drug se ni spomnil, razen on, in nama rekel: »Zdaj še pa vidva«. Polival je folijo z vodo, midva s sovoditeljico pa sva se spuščala po toboganu.

Tudi med letom je bil Domen zalo aktiven. Bil je prisoten skoraj cel teden izdelovanja  adventnih venčkov, bil je redni spremljevalec LMB (v druge župnije, v dom starejših občanov) in je bil prisoten na vseh stegovskih dogodkih ter služenjih.

Domen je aktiven tudi v župniji, redno ministrira že 6 let. Aktiven je tudi v mladinski skupini in pri oratoriju v domači župniji.

Domen je zelo zgleden tudi zunaj skavtov. Je zelo dober učenec, v prostem času pa igra kitaro in nogomet. Ker imajo doma kmetijo, prostega časa nima veliko, ga pa odlično izkoristi.

 

 

Kontakt

 

Viktor Höchtl - 031 210 944, pr@skavt.net

 

Sedež:

ZSKSS - Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Ulica Janeza Pavla II. 13

1000 Ljubljana

tel.: 01/433-21-30

gsm: 031/210-944, 040/429-456

e-naslov: info@skavti.si

 

 

SMS donacije

 

Pogosta vprašanja