Plamen Luči miru iz Betlehema je prispel v Slovenijo

Slovenski skavti so v slovenski odpravi v soboto, 15. decembra 2018, iz svetovnega sprejema Luči miru iz Betlehema v Linzu plamen uspešno prinesli v Slovenijo.

Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema je potekal v Novi katedrali v Linzu.  Na sprejemu so poleg Slovenije sodelovale še številne druge države: Češka, Slovaška, Španija, Francija, Hrvaška, Portugalska, Romunija, Nemčija, Avstrija in Združene države Amerike. Predstavniki vseh držav so pristopili do plamena, prižgali svečo, ki so jo prinesli in ob tem prebrali poslanico, ki spremlja akcijo v njihovi državi. 

Slovensko odpravo je sestavljalo več kot 100 članov Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. 

Predstavniki so še v isti noči iz sobote na nedeljo plamen Luči miru iz Betlehema ponesli na vse konce Slovenije, kjer so v nedeljo, 16. decembra, potekali regijski sprejemi. Z željo, da bi Luč miru iz Betlehema in njeno sporočilo, doseglo čim več ljudi, se bodo skavti v prihajajočem tednu po svojih najboljših močeh trudili, da bo plamen vnemal na različnih lokacijah po celi Sloveniji.

Delimo plamen - zanetimo mir


 

Foto: Rok Rakun

Objavljeno v Izjave za javnost

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.