Luč miru iz Betlehema - protokolarni sprejemi v ponedeljek, 13. 12. 2021

Skavti smo v ponedeljek, 13. 12. 2021, ponesli Luč miru prvim državnim predstavnikom in drugim ustanovam.

LUČ MIRU iz Betlehema smo  v ponedeljek, 13. 12. 2021 ponesli predsedniku RS Borutu Pahorju, ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu, državnemu sekretarju na Ministrstvu za notranje zadeve, Francu Kanglerju, ter ministru za okolje in prostor mag. Andreju Vizjaku.
Predsednik Pahor je izpostavil ob Luči miru in njeni letošnji poslanici povedal: »Tisto, kar drugemu res lahko damo in nas ne stane veliko, ima pa strašen pomen, je prijaznost. Če gre naokrog prijazna beseda, pride prijazna beseda tudi do nas,« je dejal.
Gospod minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak je svoje razmišljanje povzel z besedami: »Vedno moramo iskati skupni imenovalec, ki nas vodi naprej in gradi medčloveške odnose.«
Luč smo ponesli tudi na Ministrstvo za notranje zadeve, kjer so nas pospremili z mislijo: V prostorih ministrstva za notranje zadeve sta luč miru sprejela minister Aleš Hojs in državni sekretar Franc Kangler. »Luč miru je namenjena vsem ljudem in ozavešča, da je mir dar, za katerega se moramo vsi truditi.«
"Zato bi vam danes radi dali lepe besede, "Hvala", "Oprosti" in "Rad te imam". To so luči, ki uničujejo temo in tiho povejo, da smo vsi ljudje."
Več o akciji Luč miru iz Betlehema 2021: https://lmb.skavt.net/
Foto: MNZ, Nebojša Tejić (STA), Gašper Govekar
Objavljeno v Izjave za javnost

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.