Uradni nosilci plamena Luči miru iz Betlehema

Luč miru bodo 14. decembra na Dunaju prevzeli uradni nosilci.

15. decembra bodo nosilci Luč miru iz Betlehema prinesli na območne sprejeme in v tednu do 19. decembra po ustanovah na protokolarne sprejeme.

Skavti, ki so si letos zaslužili to častno in odgovorno nalogo so:

Nika Žežlin, Rok Filipič, Tjaša Kovič, Dominik Križ, Miklavž Bitenc, Urška Juršak, Lucija Demšar, Nik Arnuš in Ana Božič.

NOSILCI LMB 2019

 

Nova Gorica 1, Nika Žežlin

Nika se je skavtom pridružila že kot volkuljica in bila vedno navdušena nad vsem. V krdelu se je izkazala kot odgovorna, vestna in vedno pripravljena priskočiti na pomoč ter poskrbeti za mlajše člane. 

Žiri 1, Rok Filipič

Rok je skavt od malih nog in že od takrat vsem okrog sebe kaže, da je res vedno pripravljen. Zelo rad ima veščine, še posebej orientacijo, ognje in zgradbarstvo, kjer pridejo do izraza njegova spretnost in domišljija. 

Moravče 1, Tjaša Kovič

Tjaša je devetošolka, ki se je četi stega Moravče 1 pridružila lani. Tekom skavtskega leta je pokazala res veliko zavzetosti, odgovornosti, predanosti in pripadnosti skavtom, posledično pa je letos postala tudi podvodnica svojega voda. 

Cerknica 1, Dominik Križ

Dominik s svojo požrtvovalnostjo, pomočjo sočloveku in dobrimi deli daje zgled skavtskega življenja vsem okoli sebe. Že tretje leto opravlja funkcijo vodnika, kjer je pokazal veliko odločnosti in izpeljal veliko ambicioznih projektov tako na ravni voda, kot tudi na ravni celotne veje. 

Grosuplje 1, Miklavž Bitenc

Miklavž je skavt že tretje leto. Do sedaj je pokazal veliko navdušenja in zanimanja za skavtske veščine. V četi deluje kot dober zgled in s svojo pozitivno energijo ustvarja odlično vzdušje na srečanjih. Zelo je prijazen in pozoren do drugih. 

Novo mesto 1, Urška Juršak

Urška je drugo leto vodnica v četi in za svoj vod in četo naredi res veliko. Organizirala je več druženj, tudi na Dan rutke je spravila dekliški del čete skupaj, da so praznovale in tudi v javnosti širile skavtski duh.

Ljubljana 3, Lucija Demšar

Lucija je zelo zavzeta skavtinja, vedno pobudnica v krdelu in rada ter dobro prevzema vodilne vloge. Ko morajo na primer volčiči sami izvesti neko nalogo, samoiniciativno koordinira dogajanje in zavzeto sodeluje. Kot vodnica gruče je dober zgled vsem ostalim volčičem, kar se vidi tudi v tem, da si sovolčiči želijo biti ob njej. 

Maribor 1, Nik Arnuš

Nik je ponosen skavt, ki je letos v četi sprejel funkcijo podvodnika. Skavti mu pomenijo veliko, dejaven pa je tudi na ravni župnije. Je skavt, ki bi si ga želel vsak voditelj v svoji četi. S svojimi deli in vedenjem je vsem zgled. 

Mozirje 1, Ana Božič

Ana je letos prestopila k izvidnikom, kjer se že vidi njena pozitivna energija in navdušenje nad skavtstvom. Je vedno nasmejana in pripravljena pomagati ter deliti svoje veselje in mir z drugimi.

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.