Prihod Luči miru 2023 v Avstrijo

Novembra letos je Luč miru prišla iz Betlehema v Avstrijo. Zaradi nepredvidljivih razmer v Izraelu, je letos luč v votlini Jezusovega rojstva prižgala izraelska predstavnica, 12 let stara Pillar Jarayseh. Luč je bila nato prepeljana v Amman, kjer je potem z letotalom poletela na Dunaj. Tam je plamen prevzel avstrijski nosilec, 10 let star Michael Putz.

Linz (OTS) - Mednarodni simbol božiča je letos prižgala Pillar Jarayseh iz Betlehema v jaslicah Jezusovega rojstva, v Avstriji pa ga je prevzel avstrijski nosilec Michael Putz iz Steyra.

"Letos bolj kot kadarkoli prej je ORF Luč miru močan simbol hrepenenja po miru, ki daje upanje in zaupanje tolikim ljudem," poudarja direktor deželne ORF (Avstrijski radiotelevizija) za Gornjo Avstrijo Klaus Obereder ob prevzemu luči na letališču na Dunaju: "Pred več kot 2000 leti je bilo sporočilo božičnega miru razglašeno v Betlehemu - zato je ta božični simbol še posebej pomemben letos, ker je povezan z upanjem na mir po svetu."
Deželni guverner Thomas Stelzer: "Vesel sem, da nam je uspelo letos pridobiti luč miru v težkih pogojih. Sporočilo je bolj relevantno kot kdajkoli prej in je naloga vseh nas, da se zavzemamo zanj vsak dan. Z Lučjo miru poudarjamo povezanost, solidarnost in upanje."
Po prižigu Luči miru v Betlehemu je bila, zaradi omejenega zračnega prometa nad Tel Avivom, pripeljana v Aman in od tam v Avstrijo z letalom avstrijskih letalskih družb ter predana avstrijskemu nosilcu Michaelu Putzu.
10-letni učenec iz Steyra je bil izbran zaradi svojega udejstvovanja pri skavtih, mladih gasilskih in ministrantih.
"Luč miru poznam že od malega, saj je del božiča v naši družini.", pravi mladi Michael.
--------------------------
O izbiri in preteklih nosilcih si lahko preberete na: https://www.peacelight.org.uk/ 
Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.