Izjave za javnost

SKAVTI BODO TUDI LETOS PO SLOVENIJI DELILI LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Letošnji svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema bo v soboto, 12. decembra 2020, ob 14. uri v Salzburgu, tokrat ga bomo spremljali preko spleta.

V poznih poznih popoldanskih urah tega dne bo slovenska delegacija v skladu s trenutno epidemiološko situacijo plamen prejela na meji z Avstrijo, v Šentilju, ter ga s pomočjo skavtinj in skavtov ter pridruženih organizacij (Združenja bratovščin odraslih skavtinj in skavtov - ZBOKS ter Slovenske skavtske zamejske organizacije - SZSO) ponesla po vsej Sloveniji, v nedeljo, 13. 12. 2020, ob 10. uri tudi skavtom s sosednje Hrvaške, katerim bodo plamen predali na mejnem prehodu Slovenska vas. 

Skavtski voditelji na lokalni ravni bodo poskrbeli, da bo Luč miru iz Betlehema na voljo vsem ljudem in v skladu z veljavnimi predpisi, ki veljajo v trenutnih epidemioloških razmerah.

Med 14. in 19. decembrom 2020 jo bodo ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, državnega zbora, premierju, varuhu človekovih pravic, na policijo, vojsko, ministrstva ter veleposlaništva.

 

Celotna izjava za javnost je dostopna na Izjava_za_medije_Skavti_Luc_miru_2020.pdf.