Dobrodelni namen

Tudi v letošnjem letu bomo 10‒20 % sredstev namenili v Sklad Sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah naših članov.
S preostankom zbranih sredstev v dobrodelni akciji Luč miru iz Betlehema bomo podprli šolanje otrok v Liberiji ter pomagali družinam v stiski v Sloveniji:

Misijon v Liberiji
Polovico teh sredstev bomo namenili misijonu v Liberiji, kjer Sabina Kern (bivša skavtska voditeljica v Kranju 1), vodi šolo in skupnost Cenacolo. V misijonu skrbijo za sirote in bolne otroke ter opravljajo veliko delo na področju osnovnega izobraževanja in zdravstvene oskrbe. Prav zaradi sredstev, zbranih v dobrodelni akciji, bo njihova šola preživela tudi to šolsko leto in sprejela še nekaj dodatnih otrok. Več o njihovem delu in iskrici, ki jo prižigajo za tamkajšnje otroke, lahko preberete v Sabininem pismu.

Pomoč družinam v stiski
Drugo polovico pa smo se odločili nameniti slovenskim družinam, ki se ob naraščajočih stroških in draginji vse pogosteje znajdejo v globokih finančnih stiskah. S pomočjo Karitasa ali Centrov za socialno delo bomo darove namenili najbolj potrebnim in jim vsaj nekoliko omilili prihajajočo zimo in pomlad.

------
Sredstva lahko darujete ob prejemu plamena Luči miru iz Betlehema v vašem izbranem kraju, ali s poslanim SMS sporočilom LUC5 ali LUC10 na 1919 in prispevali boste 5 ali 10 EUR v dobrodelne namene.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2. Splošni pogoji SMS donacij so dostopni na SMS-DONACIJE

------
Donacije na TRR:
Številka poslovnega računa: SI56 0214 0001 1096 119 
odprt pri NLB, Čopova 3, 1000 Ljubljana
Donacijo lahko nakažete na sklic SI00 606 in namenom "Dobrodelni namen LMB 2022"